Ebook Bisness Tudung

Bagaimana Saya Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis!

Ini kisah dan pengalaman sebenar penulis berniaga tudung  dengan hanya menggunakan modal dari duit PTPTN!. 5 hari saya akan fokus layan whatsapp, facebook dan ambil order. Lagi 2 hari, saya akan fokus uruskan pembungkusan produk dan penghantaran sahaja.

Harga ebook : RM60.00

Baiklah! Untuk memberikan anda gambaran yang lebih jelas... saya terangkan apa yang terdapat pada setiap bab di dalam ebook ini!.

 
#Bab 01 | Belajar Menjual.
 
Nyawa kepada setiap bisnes, adalah jualan (sales). Tanpa jualan, sesuatu bisnes itu tidak akan dapat hidup dan tidak akan memberi apa-apa faedah kepada diri anda!. Disebabkan itu, langkah pertama yang perlu anda belajar terlebih dahulu, adalah belajar menjual!.
 
Ya! Belajar menjual! Bukannya belajar menjahit atau belajar membuat tudung! Penulis sendiri, sepanjang 6 tahun saya menjalankan bisnes tudung.. Penulis tidak pernah sentuh mesin jahit untuk menjahit tudung! Skill penting dalam sesebuah bisnes, ialah skill menjual.. bukan skill membuat!.
 
Ada 9 soalan yang perlu anda jawab untuk memudahkan anda membuat jualan. Anda dapat jawab 9 soalan ini, insyallah aktiviti jualan anda akan menjadi lebih mudah.
 
 
#Bab 02 | Apa & Siapa?.
 
Masih dalam fasa menjual. Dalam bab ini Penulis beritahu anda terus 3 golongan sasaran terbesar di dalam bisnes tudung. Anda tak perlu dah susah-susah nak fikir nak jual tudung kepada siapa. Targetkan sahaja tudung anda kepada 3 golongan ini!.

Insyallah, dengan hanya target 3 pasaran ini sahaja, jualan anda pun dah boleh cecah 5 angka dan stok tudung juga akan cepat habis!. Takdelah timbul masalah stok terperap bawah katil lama-lama.. :).

 

#Bab 03 | Supplier.

Hah! Ini RAHSIA BESAR  di dalam ebook ini! Penulis bongkarkan 3 pembekal tudung yang Penulis gunakan sewaktu memulakan bisnes tudung! Bukan sekadar nama sahaja! Tetapi complete saya berikan sekali dengan nombor contact serta alamat mereka. Anda boleh borong terus dengan mereka. Kualiti tudung yang mereka bekalkan, memang tiptop!.

Satu perkara yang anda perlu tahu! Bila kita nak buat bisnes tudung ni.. kita tak boleh bergantung hanya kepada 1 pembekal sahaja. perlu ada 2-3 pembekal sebagai backup!. Dengan adanya 2-3 pembekal, insyallah anda takkan mengalami masalah tudung kehabisan stok dan sebagainya!.

 

#Bab 04 | Tips Gambar Memukau

Bila anda dah ambil tudung dari pembekal, langkah seterusnya adalah mengambil gambar tudung tersebut. Nak ambil gambar ini pun ada tekniknya! Bukan main ambil sahaja! Dalam bab ini Penulis berkongsikan teknik dan cara mengambil gambar yang memukau dengan bajet yang rendah!.
 
Anda tak perlu risau, Penulis takkan paksa anda beli kamera yang mahal-mahal dan upah jurufoto profesional. Gunakan sahaja camera handphone anda. Itupun sudah memadai sebagai permulaan. Apa yang penting! Model yang anda gunakan mestilah "real"!. Penulis kongsikan banyak tips mencari model yang "real" di dalam bab ini!.

 

#Bab 05 | Teknik Meletak Harga.

Ada 4 Tips utama yang Penulis kongsikan di dalam bab perihal harga ini! Penulis tunjukkan teknik bagaimana mengira harga kos dengan selamat! Perkara ini penting, kalau tidak, nanti penat sahaja anda jual beribu-ribu helai tudung, tapi sebenarnya tiada untung.
 
Dalam bab ini juga, Penulis kongsikan teknik, bagaimana untuk bersaing dan berhadapan dengan penjual-penjual tudung lain yang suka main dan lawan harga! Apabila anda tahu teknik ini, anda dah tak perlu gentar bila lihat pesaing anda turunkan harga tudung mereka!.

 

#Bab 06 | Ayat Iklan.

Hah! Bukan sahaja tips ambil gambar! Tips nak buat ayat iklan pun Penulis kongsikan dalam ebook ini! Ada 3 jenis ayat yang boleh anda gunakan apabila ingin mempromosikan tudung-tudung jualan anda. Ayat-ayat ini anda boleh gunakan sama ada di facebook ataupun instagram!. 

 

#Bab 07 | Lubuk Jualan.

Stok tudung dah ada, gambar dah ambil, ayat pun dah siap! Sekarang, masa untuk menjual,  Dalam bab ini, Penulis bukan share 2 atau 3 lubuk jualan... tetapi, Penulis kongsikan 10 tempat/lubuk yang boleh anda masuk untuk menjual tudung anda!.

Anda boleh cuba masuk ke dalam semua lubuk ini... atau boleh juga cuba 2-3 lubuk yang anda rasakan mudah dan sesuai dengan diri anda. Dengan adanya 10 lubuk jualan ini, adalah agak mustahil untuk anda tidak dapat menjual tudung anda!.

 

#Bab 08 | Packaging.

Perkara ini mungkin anda sudah tahu! Tetapi dalam bab pembungkusan ini, Penulis kongsikan pihak supplier yang dapat membekalkan bahan-bahan untuk perkara berkaitan pembungkusan seperti plastik bungkus, plastik poslaju dan sebagainya.

 

#Bab 09 | Penghantaran.

Dalam bab ini, Penulis kongsikan cara, bagaimana untuk mendapatkan kos penghantaran poslaju yang lebih murah dari kadar biasa. Penulis juga tunjukkan cara, bagaimana anda tidak perlu lagi bersusah payah ke pejabat pos untuk membuat penghantaran, malah, abang posmen yang akan datang ke rumah dan ambil barang yang anda mahu poskan!.

 

#Bab 10 | Case Study : Bagaimana Penulis Menjana Pendapatan Beribu RM.

Hah! Ini adalah bab yang paling HOT! Dalam bab ini, Penulis tunjukkan step-by-step, bagaimana Penulis menyusun strategi untuk mendapatkan jualan dan keuntungan yang besar apabila tiba musim perayaan.

Dari mula memilih produk killer, pengiraan modal dan kos, proses order, tawaran pakej istimewa hinggalah kepada pengambilan staff pembantu dan penghantaran produk. Untuk case study ini, pemilihan masa dan tarikh adalah sangat penting! Anda perlu tahu, bila masa untuk bermula dan bila masa untuk selesaikan semuanya.
 
 
Untuk Info Lanjut & Pembelian Ebook Ini, Sila ke Laman Web Penulis >>